Samen bereiken we meer

Low-Food-Waste opties

Duurzaamheid; Het is een term waarmee je tegenwoordig omver wordt gegooid. Niet alleen in ons persoonlijke leven, ook bedrijven kunnen het niet meer permitteren om niet-duurzame keuzes te maken. Maar wat houdt dit precies in? Wat betekent duurzaamheid voor Next Kitchen?

 

Duurzaamheid gaat bij Next Kitchen over het maken van bewuste keuzes. Bewust nadenken over wat voor ingrediënten we wanneer inkopen en bewust bezig zijn om voedselverspilling te verminderen. Uiteraard willen we bewuste keuzes maken m.b.t het eten, maar hier blijft het zeker niet bij! Ook bij het maken van andere beslissingen in ons bedrijf vinden wij het belangrijk om hier bewuster mee om te gaan en te realiseren wat de gevolgen zijn intern, voor onze opdrachtgevers (jullie!!) en het milieu.

 

Één van onze vaste opdrachtgevers (Fort de Batterijen) heeft ons geïnspireerd om hier meer mee bezig te zijn d.m.v. een concept waarbij we voedselverspilling proberen te verminderen. Fort de Batterijen is recent begonnen met een nieuw (bewust😉) concept genaamd ‘Low-Food-Waste’ (LWF) opties, waarbij er de keuze gemaakt kan worden om de porties per persoon te reduceren, zodat er uiteindelijk ook minder eten weggegooid wordt.

 

Next Kitchen zag dit als een mooie kans om hier samen met Fort de Batterijen meer alert op te zijn. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ook het Low-Food-Waste concept toe te passen op onze lunches. Dit houdt in dat opdrachtgevers ervoor kunnen kiezen om 10% minder eten te bestellen en hier dus ook 10% minder voor hoeven te betalen. Het voordeel hiervan is dat er minder voedsel wordt weggegooid én dat het minder geld kost.. WIN WIN dus! Het is hiervan wél van belang dat de gasten ook enthousiast worden van dit concept en dus ook voor zichzelf bewustere keuzes gaan maken. Hierbij helpen we ze natuurlijk graag een handje door bijvoorbeeld aantrekkelijke quotes en weetjes over ons eten en het LFW concept bij het lunchbuffet te plaatsen. Denk hierbij aan quotes die aansporen om vaker kleine beetjes eten te pakken in plaats van één keer een vol bord te halen (waarvan ze de helft niet op eten..).

 

We zijn er echt van overtuigd dat er door een ‘kleine’ aanpassing als dit, grote veranderingen kunnen volgen! We zien hierbij zeker de toegevoegde waarde van onze opdrachtgevers, omdat wij dit niet alleen kunnen doen. Met zijn allen kunnen we bijdragen aan vermindering van voedselverspilling en aan bewustwording van dit onderwerp onder de gasten, want echt waar; samen bereiken we meer!

Nieuwsgierig geworden?
Komt het nu even niet uit om te bellen? Plan dan een telefonische afspraak in en dan bellen wij jou, wanneer het jouw uitkomt!

Maak hier je telefonische afspraak!