Duurzaamheid

Duurzaamheid in onze branche

 

In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, nemen bedrijven in de catering- en evenementenbranche het voortouw om positieve veranderingen teweeg te brengen. Een toonaangevende speler op dit gebied zijn wij, Next Kitchen. Waar duurzaamheid niet slechts een term is, maar een levensstijl die we omarmen. Hier zijn enkele van onze inspanningen om groenere keuzes te maken en een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen:

 

Diervriendelijke keuzes.
Bij ons staat dierenwelzijn hoog in het vaandel. Daarom dragen al onze vleeswaren het keurmerk BeterLeven, waarmee we garanderen dat de dieren een beter leven hebben gehad. Door deze bewuste keuze willen we niet alleen kwaliteit bieden aan onze klanten, maar ook bijdragen aan een ethisch verantwoorde voedselproductie.

 

Biologische benadering
Het grootste deel van ons assortiment is biologisch. We streven ernaar om producten te gebruiken die geteeld zijn zonder schadelijke chemicaliën en pesticiden, waardoor niet alleen de gezondheid van onze klanten wordt bevorderd, maar ook die van het milieu.

 

Vermindering van vleesconsumptie.
Met een uitgebreid aanbod aan vegetarische en veganistische keuzes, zetten we ons in voor het verminderen van de massa vleesproductie. Door smaakvolle en voedzame alternatieven aan te bieden, hopen we onze klanten te inspireren om bewuste keuzes te maken.

 

Duurzame verpakkingen.
Onze inspanningen beperken zich niet alleen tot het voedsel zelf. We gebruiken biologisch afbreekbare verpakkingen, waarmee we de impact van ons bedrijf op het milieu verminderen. Dit betekent dat zelfs na het genieten van onze heerlijke gerechten, er geen langdurige ecologische footprint achterblijft.

 

Lokale liefde.
Door te werken met lokale streekproducten ondersteunen we niet alleen de kleine ondernemers in de regio, maar verminderen we ook de transportafstanden, wat resulteert in een lagere ecologische voetafdruk. Lokale liefde staat centraal in ons streven naar duurzaamheid.

 

Energie-efficiënte.
We omarmen energie-efficiëntie in al onze bedrijfsaspecten. Van het gebruik van spaarlampen en LED-verlichting tot de aanschaf van apparaten met het laagste energieverbruik, streven we ernaar onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

 

Stagiaires en Talentontwikkeling.
We dragen graag ons steentje bij aan talentontwikkeling door regelmatig stagiaires van verschillende niveaus de kans te geven bij ons te werken. Hierdoor kunnen ze niet alleen hun vaardigheden ontwikkelen en ervaring op te doen, maar ook leren over duurzaamheid en ethische bedrijfspraktijken.

 

Groen Drukwerk.
Zelfs ons drukwerk draagt bij aan een groenere wereld. We gebruiken biologische inkt en FSC-gecertificeerd papier om ervoor te zorgen dat zelfs onze promotionele materialen milieuvriendelijk zijn.

 

Bij elke stap die we zetten, streven we naar duurzaamheid. Onze inspanningen gaan verder dan het leveren van eten, we willen een positieve verandering teweegbrengen in de manier waarop catering- en evenementen worden uitgevoerd. Door bewuste keuzes te maken, hopen we niet alleen onze klanten te inspireren, maar ook anderen in de branche aan te moedigen om de overstap te maken naar een groenere toekomst. Samen kunnen we een verschil maken, hap voor hap, evenement voor evenement.

Nieuwsgierig geworden?

Komt het nu even niet uit om te bellen? Plan dan een telefonische afspraak in en dan bellen wij jou, wanneer het jouw uitkomt!

Maak hier je telefonische afspraak!