Italië evenement 2024

La dolce vita

Het was weer zover! Het jaarlijkse hoogtepunt voor liefhebbers van mediterrane sferen: de Italië Fair bij Kasteel De Haar. In de betoverende tuinen van het kasteel hadden ondernemers hun kraampjes verspreid over 55 hectare groen. Next Kitchen was voor het derde jaar op rij van de partij op de Picknickweide met heerlijke to-go versnaperingen en een ruim terras.

Het menu was een ode aan Italië, met ambachtelijke focaccia’s belegd met parmaham en mozzarella, verse pasta en een borrelplank. Dranken waren authentiek Italiaans, met Birra Moretti van de tap en Aperol, een dans van smaken uit het zonnige zuiden. Op het terras genoten bezoekers van Italiaanse liederen en het majestueuze uitzicht op het kasteel, dat bijna deed denken aan een schilderachtige Castelló op zo’n stralende dag.

De avond bracht een diner met culinaire smaken, van verfijnde carpaccio tot zachte verse vis en perfect bereide pasta. De sfeer bleef bruisend op het terras, waar een geslaagde eerste dag werd afgesloten met een warme gloed van voldoening en genot.

Op dag twee stonden mensen al vroeg bij de ingang, ondanks het speelse spel van wolken. Het Next Kitchen team stond klaar voor een nieuwe dag vol voorbereidingen, als culinaire alchemisten die de magie van Italië lieten neerdalen op hun kraampjes. De rijen voor de kraampjes bleven de hele dag staan, met een gevarieerd publiek dat zich verlustigde aan belegde broodjes en hartverwarmende pasta, als een feestmaal voor de zintuigen. ’s Avonds werd het terras omgetoverd tot een sfeervolle dinerlocatie, waar gasten genoten van een culinair hoogstandje en prachtige wijnen uit Veneto.

Op dag drie scheen de zon weer volop, de stralen wierpen een gouden gloed over het festijn. De Aperols en Birra Moretti’s bleven goed in de smaak vallen en de rijen voor de kraampjes werden langer, met een overvloed aan vreugde en nieuwsgierigheid. Het Next Kitchen team zette zich vol passie in, tot de laatste borrelplank was verkocht en de laatste gasten vertrokken, met een glimlach op hun gezicht en een vleugje Italiaanse flair in hun hart.

Aankomende winter staan de kraampjes van Next Kitchen weer uitgestald op het terrein van Kasteel de Haar, tijdens de Lumineuze Nachten. Maar tot die tijd: Ciao tutti!

Nieuwsgierig geworden?
Komt het nu even niet uit om te bellen? Plan dan een telefonische afspraak in en dan bellen wij jou, wanneer het jouw uitkomt!

Maak hier je telefonische afspraak!