Een culinaire wereldreis van onze “foodie Nygell”

Een reis rond de wereld

Mexico

In deze blog duiken we diep in de Mexicaanse keuken, ontdekken we unieke gerechten zoals tacos de lengua, en verkennen we hoe de diverse regio’s hun eigen culinaire stempel drukken op het Mexicaanse voedsellandschap.

In het hart van Latijns-Amerika ontdekte onze bevlogen foodie Nygell, de diversiteit van de Mexicaanse keuken. Zijn solo-avontuur door Mexico bracht hem naar Huaca, een indianendorp waar kaktus naast burrito’s en taco’s op het menu staat. Nygell genoot van de rijke smaken, zoals Molle, een verrassende saus met chocola en banaan, gebruikt bij gerechten als enchilada’s. Op straat werden taco’s bereid in garages en kleine kraampjes, waardoor elke hoek een culinaire verrassing bood. De lokale trots in de keuken en het gebruik van diverse kruiden maakten deze reis naar Mexico onvergetelijk.

 

Indonesië

Hier verkennen we de overvloed aan rijstgerechten in Indonesië en delen we de fascinerende mix van smaken, kruiden en texturen die dit land te bieden heeft. Nygell onthult zijn ervaringen met de lokale eetgewoonten en deelt enkele geheimen achter heerlijke gerechten zoals nasi kuning.

In het betoverende Indonesië ontdekte Nygell de kunst van rijst, die daar als essentieel wordt beschouwd. Op Java leerde hij het maken van Nasi Kuning, een feestelijk gerecht met gele rijst, kokosmelk en exotische kruiden. De eindeloze rijstvariëteiten en het dagelijkse ritueel van driemaal rijst eten weerspiegelen de diepgewortelde culinaire cultuur. Nygel deelde zijn ervaring met de constante beschikbaarheid van streetfood, waarbij elk kraampje zijn eigen specialiteit bood, van eend met rijst tot gefrituurde vis. Indonesië, een smaakvolle reis vol rijstige avonturen.

 

Rotterdam

Ontdek hoe de diverse culturen en invloeden in Rotterdam samenkomen in de keuken. Nygell deelt zijn favoriete culinaire ontdekkingen in deze bruisende stad, waar traditionele gerechten een moderne draai krijgen.

In het bruisende Rotterdam ontdekte Nygell de lokale delicatesse “Uienbord”, een traditioneel gerecht dat zijn oorsprong vindt in de rijke geschiedenis van dit Nederlandse havenstadje. Met koeienuien als basis, werd dit gerecht ooit gecreëerd uit restjes om het meeste uit de beschikbare ingrediënten te halen. In een stad waar eetcultuur evolueert, blijven oude specialiteiten zoals het Uienbord een verankerd onderdeel van de culinaire identiteit.

 

Tunesië

In deze blog verkennen we de rijke smaken van Tunesië, met een focus op het gebruik van orgaanvlees en specerijen. Nygell onthult hoe deze ingrediënten de basis vormen van veel traditionele Tunesische gerechten.

In een Tunesisch restaurant in Nederland proefde Nygell de rijke smaken van de Tunesische keuken, waar orgaanvlees een prominente rol speelt. Het gebruik van delen van dieren die elders als minder gebruikelijk worden beschouwd, toont de innovatieve benadering van voedselverspilling. De Tunesische voorliefde voor orgaanvlees weerspiegelt niet alleen een economische keuze, maar ook een culturele erfenis. Nygell deelde zijn ervaring van werken in een omgeving waar mensen genieten van de “Cucina Povera” en waar elk deel van het dier een kans krijgt om te schitteren.

 

Nederland

Nygell deelt zijn ervaringen met de Nederlandse keuken en onthult de diversiteit aan gerechten, van traditionele stamppotten tot geliefde lekkernijen zoals stroopwafels. Een smakelijke verkenning van de lokale eetgewoonten!

Nederland het land van hartige lekkernijen, waaronder de iconische kroketten en bitterballen. Nygell beschreef hoe deze gefrituurde lekkernijen een vast onderdeel zijn geworden van de Nederlandse eetcultuur, geserveerd in kroegen en op speciale gelegenheden. De levendige ervaring van het proeven van haring op de lokale markten werd ook met enthousiasme gedeeld, waarbij Nygell de unieke smaak en textuur van deze vis benadrukte.

 

Mauritius

Duik in de kleurrijke wereld van Mauritius, waar Nygell vertelt over de Creoolse cultuur, de unieke mix van smaken en de rol van het eiland als een van de belangrijkste producenten van vanille.

De betoverende eilanden Mauritius en Seychellen dienden als het decor voor Nygells ontdekking van de Creoolse keuken, een harmonieuze mix van diverse culturen. Op deze vanille eilanden, waar het kostbare specerij lokaal wordt geteeld, ervoer Nygell een unieke culinaire samenleving. De lokale bevolking omarmt verschillende keukens, waarbij de Creoolse identiteit wordt weerspiegeld in gerechten die variëren van Afrikaanse vis met periperi tot Indiase curry’s. Deze smeltkroes van smaken en culturen maakte de eilanden tot een waar paradijs voor fijnproevers.

 

Brazilië

Verken de exotische smaken van Brazilië terwijl Nygell zijn reis door dit Zuid-Amerikaanse land deelt. Ontdek de invloeden van diverse culturen en geniet van de culinaire hoogstandjes die dit land te bieden heeft.

In het bruisende Brazilië ontdekte Nygell een wereld van smaken en culinaire expressie. Van de levendige straten van Rio de Janeiro tot de smaakvolle tradities van de Amazone, elke regio onthulde unieke smaken en eetgewoonten. Nygell deelde zijn ervaringen met de Braziliaanse liefde voor barbecue, feestelijke gerechten zoals feijoada en het kleurrijke streetfood dat op elke hoek te vinden is.

Nieuwsgierig geworden?
Komt het nu even niet uit om te bellen? Plan dan een telefonische afspraak in en dan bellen wij jou, wanneer het jouw uitkomt!

Maak hier je telefonische afspraak!